Menu

Vättern-rundan

Ett av Sveriges mest populära lopp när det kommer tiImage result for Vättern-rundanll cykling är helt klart Vättern-rundan. Den går av stapeln i Motala och är totalt på 300 km. Detta kallas faktiskt för världens största cykelutmaning och det är folk från hela världen som samlas här när det är dags att ställa upp sig på startlinjen. Det finns olika distanser om man känner att man kanske inte orkar det längsta loppet.

Tjej-vättern

Om man är redo att ta sig an 300 km är detta ett bra alternativ. Man kan ju börja lite smått med en mindre distans och om den funkar bra så kan man anmäla sig till en svårare nästa år.

Det här loppet är för de tjejer som vill genomföra en tjej-klassiker. Man börjar som i det vanliga loppet i Motala, men den totala distansen är bara på 100 km, vilket inte är så bara. Tjej-Vättern är det andra loppet som går av stapeln, och några dagar senare hålls det stora eventet. Man kan verkligen kalla det för event för att hela området blir till en enda stor folkfest.

Halv-Vättern

Halv-Vättern är precis som den låter en halv Vättern-runda, alltså 150 km. Detta kan vara en bra början för den som inte är van vid att cykla jättelångt, och kom ihåg att Vättern-rundan ses som den tuffaste utmaningen för cyklister i hela vida världen. Detta är det första loppet som går av stapeln i juni.

Cykla i ett team

Det kan vara enklare att cykla om man ingår i ett team. Det vet man om man är van vid att cykla. Då kan man nämligen turas om att dra och de andra kan ligga bakom i en klunga och följa med i draget som skapas. Sedan är det väldigt bra sätt för att motivera varandra. Oberoende om man cyklar den långa eller den korta rundan så är det väldigt krävande och man kommer behöva peppa varandra!