Menu

Så underhåller du din cykel på bästa sätt

På sommaren är det många som dammar av hojen som kanske bott i garaget hela vintern. Sverige är ju tyvärr inte den roligaste platsen i världen att bo på om man gillar att cykla. Det är dock helt okej att cykla på våren och hösten. Det är mest bara uppfriskande. Men att behöva ge sig ut när det är snö, halka och slask ute är inget kul. Därför är det så fantastiskt och viktigt att man njuter och tar vara på varje dag då det är härligt sommarväder.

Se till att din cykel mår bra

Om man inte har använt cykeln på länge så kan det vara bra att ta med den till en cykelhandlare och se till så att allting är som det ska med den. Olja kedjan och lite annat smått och gott mår cykeln bara bra av och det kan göra stor skillnad när du väl ska ge dig ut på vägarna. Om du är duktig själv på att meka med cyklar så är det bara att ställa ut cykeln i trädgården och sätta igång.

Image result for punktering om man cyklarByta ut däcken, behövs det?

När det kommer till frågan om man behöver byta ut däcken regelbundet så är svaret nej. Men man ska komma ihåg att däcken slits och det kan leda till att man får punktering om man cyklar på något hårt föremål eller kommer mot en trottoarkant i lite för hög hastighet. Sen finns det ju uppgraderingar varje år vilket kan vara kul att unna sig. Cykelrundan kommer verkligen bli annorlunda om man inte har bytt däck på länge, och det är ju såklart kul när man känner så stor skillnad. Det känns nästan som att man flyger fram på vägarna. Tänk på att du har en bra hjälm. Hetaste hjälmen på marknaden just nu är den självutlösande krockkudden som heter Viking.