Menu

Kändisar tar sig an världens största utmaning!

Image result for Kändisar tar sig an världens största utmaning!Vättern-rundan på 300 km brukar kallas för världens största utmaning för cyklister. Det finns ett lopp som är på 100 km, och ett som är på halva distansen, 150 km. Hela området kring Vättern fylls med folk från hela världen när de här loppen hålls i början till mitten av juni varje sommar.

Många kändisar som deltar

Det här loppet är till för alla och det finns distanser som gör att alla kan vara med och cykla. Självklart krävs det lite träning och förberedelser om man inte är väldigt vältränad sedan innan. I år var det många kändisar som var med och cyklade runt Vättern. Bland dem fann vi bland annat Markoolio som tyckte att det var dags att “ta på sig ledartröjan”. Dessvärre blev det ingen vinst för honom men det var kanske inte heller något han hade räknat med.

Måns Zelmerlöv hittade också till Motala

Den kända artisten och underhållaren Måns Zelmerlöv som slog igenom i Idol för många år sedan, har vunnit Eurovision song Contest och mycket annat, tyckte att det var dags för en ny sorts utmaning. Träning krävdes för att komma i den önskade formen och sedan var det bara att fortsätta trampa tills han till slut kom i mål på en ganska bra tid!

Ett lopp för alla

Även om det är många elitidrottare och cykelnördar som söker sig till den här typen av lopp så ska man komma ihåg att det finns rum för alla. Det vill säga, om man registrerar sig i tid. Platserna kan faktiskt ta slut om man har otur så om man planerar att cykla Vättern-rundan så är det lika bra att man skaffar sig en biljett så fort som möjligt. Sedan kan man ju alltid sälja biljetten om det vore så tråkigt att man har fått ett förhinder.