Menu

Hur man förbereder sig inför ett lopp

I sommartiderna är det många som ger sig ut på vägarna med sina cyklar. Det här har blivit en av Sveriges mest vanliga sport som vissa ser som hobby medan det är blodigt allvar för andra. När man känner att man är intresserad av en ny utmaning så finns det många lopp som man kan registrera sig på. Antingen så kan man hålla sig innanför landets gränser eller så kan man ge sig ut i vida världen och cykla. Se det som en kombination av motion och semester på samma gång.

Planeringen är det viktigaste inför ett lopp

Det spelar ingen roll hur vältränad eller inte man är innan ett lopp eller en tävling. Det handlar om att man måste planera väl en strategi för hur man ska ta sig från A till B, alltså från start till mål. Om man har cyklat som en idiot de senaste dagarna för att man inte har tränat tillräckligt det gångna året så kan musklerna vara så trötta att man knappt orkar cykla alls. Så sätt upp en plan och kom ihåg att mat och vila är minst lika viktigt som själva träningen. Om kroppen inte har energi så orkar den inte, och om man inte vilar sig så har musklerna ingen chans att återhämta sig och då kommer du inte se några större resultat med din träning.

Image result for Bra utrustning gör loppet enklareBra utrustning gör loppet enklare

Det är klart att man inte bara kan se till utrustningen när man ska cykla ett lopp, men det är en viktig del i den helhet som man måste tänka på. Se till att däcken är pumpade och att allt annat är på sin plats så som det ska vara. Det är trist om man måste stanna för att byta ut saker på cykeln när man väl är igång i ett lopp. Så var smart.