Menu

Företag uppmuntrar de anställda att cykla

Ett företag i Nya Zeeland erbjöd sina anstäImage result for Företag uppmuntrar de anställda att cyklallda 10 $ per dag om de valde att ta cykeln till jobbet. De menade att det här kan vara inspirerande av två anledningar. Dels så kommer de anställda att må bättre och prestera bättre på arbetstid, och dels så kommer de bli exalterade av det extra klirret i kassan. Detta är något som svenska företag borde ta efter! Sverige är ändå ett land där väldigt många väljer att ta cykeln till jobbet, om det inte är för kallt vill säga. I sådana fall är vi dock ändå väldigt bra på att åka kollektivt om man jämför med andra länder i världen.

Företag som sponsrar anställda i lopp

En väldigt positiv sak börjar hända på företag runtom i landet och det är att företagen faktiskt sponsrar sina anställda att registrera sig och genomföra olika lopp. Det kan till exempel vara Vättern-runt där ett gäng kollegor cyklar tillsammans som ett team. Du kanske undrar varför man skulle vilja göra detta som företag, men tänk då på de som cyklar till jobbet i Nya Zeeland. De kommer må bättre av att träna regelbundet samt att de kommer få en starkare sammanhållning på jobbet. Det kan vara väl investerade pengar för ett företag som samtidigt kommer synas på lagets kläder, cyklar eller var de nu väljer att placerar sina loggor.

Håll koll på hur mycket du rör dig

Även om man tänker att cykla är bra för hur man mår så finns det faktiskt fler positiva aspekter som man bör komma ihåg. Nämligen att det är bättre för miljön om man tar cykeln till jobbet. Det här är bra träning för den som tänker cykla ett lopp inom det kommande året samtidigt som man inte påverkar klimatet på något negativt sätt. Det är en win win situation.