Menu

Elcyklar tar över marknaden

Att skaffa elcykel har blivit väldigt populärt bland deImage result for Elcyklar tar över marknaden som cyklar mycket. Men det som är intressant är faktiskt att även de som inte cyklar så ofta cyklar mer när de har en elcykel. På så vis är det väldigt triggande om man känner att man skulle vilja cykla mer men inte riktigt finner motivationen.

Stöldrisken är hög, köp bra lås

Om man köpt en elcykel eller kanske går i tankarna om att köpa en så ska man komma ihåg att stöldrisken på dessa är väldigt hög. Dels så vill folk stjäla cykeln såklart, men det är väldigt enkelt att bara ta batteriet. Så om du ställer din cykel ute någonstans så är det bra om man tar batterier med sig. Sedan ska du köpa ett bra lås som du kan låsa fast cykeln med. Tänk på att binda med båda hjulen.

Drick inte alkohol när du ska cykla på en elcykel

Det är inte smart att kombinera cyklandet på en elcykel med att dricka alkohol. Det kan vara rent ut sagt livsfarligt. Ta hellre en taxi eller gå hem om det är så att du ska på fest någon dag. Man kan nämligen komma upp i väldigt höga hastigheter med en sådan här cykel. Och kom ihåg att alltid använda hjälp när du cyklar. Det är bättre att vara på den säkra sidan.

Bra träning om man ska cykla ett lopp

En del kanske tror att man inte får någon träning när man cyklar på en elcykel, men det är faktiskt fel. Man måste trampa för att få fart på cykeln. Den enda skillnaden mot en vanlig cykel är att det går enklare med en elcykel. Det här är perfekt för den som vill få vardagsmotion och/eller förbereda sig inför ett lopp. Successivt kan man övergå till en vanlig cykel.