Menu

Cykla på semestern i sommar

Sommaren är äntligen här och vilket sommRelated imagear! Det har inte varit så här varmt i Sverige på flera år och det är jobbigt för vissa medan andra ser till att njuta rejält. Det är många saker som man kan hitta på när man har sin semester och fler svenskar väljer faktiskt att packa ryggsäcken och hoppa på cykeln och bara cykla vart man vill. Det kallas för cykelsemester och det är något som nog de flesta känner till. Man kan välja om man vill cykla i lugn takt eller om man ska få ordentlig träning på köpet.

Om du vill ha en utmaning

Om det är så att du är van vid att cykla och brukar göra detta till vardags så kanske det är dags att utmana dig själv. Det finns många lopp i Sverige på olika platser som man kan prova på. En del är lite svårare än andra, men det är inte något som är omöjligt att klara av. Allt man behöver är träning och göra rätt förberedelser. De vanligaste loppen i sommar är bland annat Vättern-runt, Vasaloppet för cyklister och Sverigeloppet. Det finns olika distanser som man kan välja så man behöver inte känna att man måste ge sig på det allra svåraste första gången man ska cykla ett lopp. Känn efter vad som passar dig.

Cykla i din egen takt

Om man hellre bara vill komma åt det där lugna lunket som man får när man cyklar sakta så kan man absolut bara cykla för att man tycker att det är kul. Det finns många vackra leder i Sverige och om man vill så kan man antingen ta med sig ett tält som man kan sova i, eller så kan man ta in på vandrarhem utmed vägen. Då kan man ju även få frukost på morgonen.