Menu

Cykla för en förändring

Om man känner att man skulle vilja göra en förändring för någon eller något så finns det saker man kan göra. Antingen såImage result for Cykla för en förändring kan man starta en insamling, ordna ett event till förmån för något eller så kan man cykla för en god sak. Det här är perfekt för den som älskar att cykla och som känner att den behöver en ny utmaning. Många har redan cyklat mellan de stora städerna i Sverige, och en och annan har cyklat till storstäder runtom i Europa. Fundera på vad du skulle vilja cykla för och följ sedan den här guiden om hur du gör din dröm till verklighet.

Planera och börja träna i god tid

Planering är jätteviktigt om man ska göra något sådant här. Börja med att sätta upp mål som du sedan bryter ner i delmål. Det kan vara bra att man påminner sig om dessa regelbundet. Kanske kan man sätta upp en lista eller motiverande lappar på olika ställen i hemmet. Ett bra ställe att placera post it lappar på är spegeln där man borstar tänderna, eller i hallen innan man går ut. Det kan vara små uppmuntrande ord. Sedan är det bra att man har ett tydligt schema om vad det är man ska göra för att nå målet.

Nästa steg innan det är dags för avfärd

När man känner att man är stark nog och datumet för avfärd börjar närma sig så ska man börja leta efter sponsorer. Skriv i tidningar, till dina vänner, kollegor och familj. Skapa ett konto hos den organisationen som du tänker cykla för och be dem att sätta in pengar där om de vill stötta dig. Sedan är det bara att cykla och kom ihåg att det kan vara bra att dokumentera allting i en blogg eller liknande så att folk kan följa dig.