Menu

Cykelvasan – Sälen

Varje år så är det folk som reser till Sälen för att åka skidor precis som Gustav Vasa gjorde för många hundra år sedan. Senast som det loppet öppnades för registrering så blev det fullt på 90 minuter. Kanske på grund av att det är så populärt på vintern har det även blivit populärt på sommaren då folk söker sig hit för att cykla på leden. Sedan ett par år tillbaka finns det även ett lopp som hålls varje sommar där man cyklar Vasaloppet och detta kallas för Cykelvasan.

Image result for Cykelvasan - SälenCykla hela traditionella Vasaloppet

Man cyklar alltså precis samma stigar och precis lika långt som skidåkarna åker på vintern. Man får ställa racer cykeln hemma eftersom det här är ett lopp som kräver en Mountain Bike! Man kom på det checka namnet Cykelvasan och jag tror att de flesta förstår vad det är man snackar om då. Det här är en otroligt fin led att cykla på som även är spännande. Man måste hålla ögonen på stigen hela tiden så att man inte kör i diket.

Saker att tänka på när man ska cykla Cykelvasan

Eftersom det här loppet hålls mitt inne i skogen på sensommaren så är det jätteviktigt att man tar med sig myggmedel. Annars får man helt enkelt se till att cykla så snabbt att myggen inte hinner sätta sig och bita. En annan sak som man bör tänka på är solskyddskräm. Även om det kanske inte är så soligt just när man cyklar så är man ute flera timmar och solen tar stark i de här delarna av Sverige vid den här årstiden. Sedan ska man komma ihåg att ha kul och att ge allt! Det finns ingen anledning till att hålla igen eller spara på krafterna, men man måste såklart se till att man allokerar krafterna på rätt sätt.