Menu

Cykel lopp i Sverige sommaren 2018

Äntligen är det sommar och det var längesedan vi hade sådan värmeImage result for Vasaloppet som vi upplever nu. Även om det är varmt och torrt så måste man erkänna att det är bra väder för att cykla. Om man har problem med värmen kan man ju alltid välja att cykla på eftermiddagen eller kvällen istället. Om man känner att man behöver en ny utmaning så finns det gott om lopp i Sverige för cyklister. På följande sida kommer du hitta information om några av de mest populära loppen. Utmana dig själv och testa dina gränser. Du kan säkert mer än vad du tror.

Juni månad

I juni börjar sommaren på riktigt och det är då många av oss går på semester. Det finns de som gillar att ta det lugnt, grilla, sola, bada när de är lediga. Medan en del av oss andra vill ha fart och fläkt när man är ledig. I juni går bland annat Vättern-rundan av stapeln. Det här är en av de största tävlingarna i världen och är ett måste för alla som älskar att cykla. Det finns flera olika distanser.

Juli månad

I juli är sommaren som bäst! Och så är det även när det kommer till loppen för den som älskar att cykla. Då går nämligen Sverigeloppet av stapeln i Ystad. I sju hela etapper kan man då cykla ända upp till Haparanda.

Augusti månad

I Augusti går ett av de absolut coolaste loppen i Sverige igång. Och det är inget mindre än Cykelvasan. Man cyklar då samma runda som skidåkarna åker Vasaloppet på vintern. Det här är fantastiskt häftigt eftersom man är i skogarna och cyklar. Det är alltså ingen racer cykel som krävs i den här terrängen. Se till att du är ute i god tid med att registrera dig och glöm inte myggmedel.